Menu

Przystawki na zimno
Deska zakąsek do wódeczki. Różne wykwintne wędliny staropolskie tradycyjnie pieczone oraz wędzone, podane z domowym chrzanem i ćwikłą i naszym pieczywem 30 PLN
Marynowane śledzie na dwa sposoby. Tradycyjny śledź w oleju z cebulką oraz śmietaną na plastrach z jabłka i kiszonego ogórka ( do śledzia polecamy zmrożoną czystą wódkę ) 19 PLN
Staropolski smalec. Przyrządzony według sekretnej receptury podany z pysznym chlebem naszego wypieku i ogórkiem kiszonym ( kieliszek bimbru to dobry wybór do tej przystawki ) 11 PLN
Tatar z polskiej polędwicy wołowej, podany z piklami cebulą i żółtkiem wędzonym 35 PLN
Przystawka na ciepło
Pierogi z karkówką i cebulką 6 szt, zrumienione na maśle lub podane prosto z wody, okraszane chrupiącym boczkiem 20 PLN
Pierogi z ziemniakami, serem i cebulą 6 szt zrumienione na maśle lub podane prosto z wody, okraszane chrupiącym boczkiem 20 PLN
Nasz słynny pasztet z wątróbki drobiowej, podany z żurawiną, masłem i białym pieczywem 20 PLN
Kaszanka po polsku z prażoną cebulką, podana z białym pieczywem, boczkiem i ogórkiem kiszonym 22 PLN
Staropolski bigos z 5 mięs, z dodatkiem wędzonych śliw, grzybów i wina, a także różnych sekretnych ziół. Do bigosu polecamy czerwone wytrawne wino lub polską wódkę żubrówkę. 29 PLN
Zupy
Tradycyjny polski rosół, długo gotowany na wielu mięsach i warzywach podany z naszym makaronem 14 PLN
Staropolski Żur na zakwasie, z jajkiem przepiórczym, białą kiełbasą i świeżo tartym chrzanem 17 PLN
Flaki po radomsku, zupa z żołądków wołowych z warzywami korzeniowymi zaprawiana masłem i majerankiem 17 PLN
Sałatki
Sałata z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego w sosie miodowo-musztardowym lub z wędzonym pstrągiem i grzankami w sosie winegret 25 PLN
Dania mięsne
Policzki wołowe, duszone w czerwonym winie, podane z warzywami i puree ziemniaczanym 45 PLN
Szaszłyk po królewsku, polędwiczki wieprzowe z wędzonym boczkiem, papryką i cebulą, podany z pieczonym jabłkiem z żurawiną i domowym chrzanem 44 PLN
Stek z polskiej polędwicy wołowej, podany z grzybami, smażonymi kopytkami i szpinakiem 69 PLN
Gołąbki wegetariańskie, z kaszą gryczaną, warzywami i grzybami leśnymi, podane z sosem pomidorowym 25 PLN
Kotlet schabowy z kością, smażony na smalcu podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami w ziołach z pieca 39 PLN
Pieczone udko gęsi, w sosie z wina i jabłek z pieczonym burakiem i kluskami z dziurką 55 PLN
Kotlet cielęcy, podana z pieczonymi ziemniaczkami i duszoną marchewką 45 PLN
Ryba dnia
Ryba dnia 49 PLN
Obiadokolacja - 44 PLN
Starter
Zupa
Danie główne
Deser
W godz. 17.00 do 20.00
Desery
Nasza szarlotka, z jabłek Szarej Renety na ciepło z cynamonem, lodami waniliowymi i ajerkoniakiem 14 PLN
Wytworny sernik, z bakaliami podany z musem malinowym 14 PLN
Lody waniliowe na gorących malinach 12 PLN
Tort bezowy z owocami 15 PLN
Menu dla najmłodszych
Kotleciki drobiowe, z ziemniakami z rusztu z masełkiem i koperkiemlub z frytkami na życzenie, podane z mizerią 15 PLN
Kopytka odsmażane na maśle z serem 7 PLN
Racuchy z jabłkami świeżo pieczone z cukrem pudrem 8 PLN
Dania płonące
Polska gęś owsiana marynowana w majeranku, pieczona w całości(danie dla 6 osób) podana z pieczonym jabłkiem, oraz zrumienionymi kopytkami na maśle i czerwoną kapustą z rodzynkami na winie kg/ 140 PLN
Młode prosie marynowane w ziołach, nadziewane szynką wieprzową, podane w ogniu w całości z kaszą gryczaną lub ziemniakami z grilla, sosem myśliwskim oraz czerwoną kapustą z rodzynkami. 25–30kg-2500 PLN

Restauracja czynna od 12.00 do 22.00
Zamówienia przyjmowane są do godziny 21.45

 

*** Jeśli jest możliwość, naszym Gościom przygotujemy danie na życzenie.
***Zapytaj kelnera o listę alergenów

 

INFORMUJEMY, ŻE ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM Z DNIA 13 GRUDNIA 2014 R. UE (EU, FIC) W NASZEJ KARCIE MENU ZNAJDUJĄ SIĘ SKŁADNIKI, KTÓRE ZAWIERAJĄ ALERGENY. SZCZEGÓŁOWA LISTA PRODUKTÓW DOSTĘPNA JEST DO WGLĄDU U OBSŁUGI RESTAURACJI.
Zapraszamy !!!