Wielkanoc 2018 „na wynos”

Menu „na wynos”

Przystawki zimne

  • Szynka wielkanocna wędzona drzewem owocowym (100 g) 6zł
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe faszerwoane  suszoną żurawiną (100g) – 9 zł
  • Biała kiełbasa pieczona z majerankiem i duszoną cebulą (100 g) – 6 zł
  • Marynowany schab w grubym pieprzu i pieczony z ziołami (100 g) – 5 zł
  • Pasztet wieprzowy z dodatkiem młodych warzyw (foremka) – 25 zł
  • Pasztet z wątróbek drobiowych z musem owocowym (foremka) – 40zł
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem szczypiorkowym (100g/1kg)-4zł/30zł
  • Ozorek wołowy podany w klarownej galarecie (200 g) – 12 zł
  • Marynowana pierś kacza podana w soku z pomarańczy (150g) – 21 zł
  • Pieczony schab w galarecie z gotowanymi warzywami (100g) – 5 zł
  • Solona szynka wieprzowa nadziewana pastą jajeczną (100g) – 6 zł

Przystawki ciepłe

  • Bigos z wędzoną kiełbasą i grzybami leśnymi (100g/1kg) – 6/45 zł
  • Młoda kapusta duszona w pomidorach z koperkiem (100g/1kg) – 5/40 zł
  • Panierowane jajka faszerowane ze szczypiorkiem ( 20 połówek) – 15 zł

Zupy

  • Żurek z białą kiełbasą, jajkiem i swieżym chrzanem (200 ml / 1l) -7/30 zł
  • Flaki wołowe z cukiniowo-mięsnymi kuleczkami – (200 ml / 1l) – 8/35 zł

Dania główne

  • Zrazy zawijane z boczkiem, ogórkiem kiszonym i cebulą podane z buraczkami duszonymi na maśle (porcja 150 g) – 25 zł
  • Kaczka pieczona po polsku z jabłkami i majerankiem podana z sosem z żurawiny na bazie czerwonego wina (pół kaczki, cała kaczka) – 40/70 zł

Desery

  • Sernik z kajmkiem i prażonymi migdałami (Blaszka,1,5kg) – 60 zł
  • Babka wielkanocna – Foremka okrągła – 20 zł

Chleb własnego wypieku – 10 zł

 

Menu dla zorganizowanej ilości osób ustalamy wedle życzeń naszych gości

Serdecznie zapraszamy do naszej restauracji: